Vacanta in Lisabona

Lisabona este considerata una dintre cele mai spectaculoase capitale europene, care reuseste sa fascineze datorita oamenilor prietenosi, mancarii bune, preturilor mici, dar si faptului ca este un oras foarte colorat si plin de viata.

Cum ajungi in Lisabona?

Cea mai buna cale de a ajunge in acest loc este sa vii cu avionul, insa tarifele sunt destul de mari. Tot ce trebuie sa faci insa este sa urmaresti constant modul in care variaza acestea si cu siguranta vei reusi sa cumperi biletul de avion la un pret foarte accesibil.

vacanta in lisabona

In privinta cazarii, Lisabona este celebra pentru faimoasele hosteluri, insa pentru a beneficia de un tarif bun la cazare trebuie sa achiti camera cu cateva luni inainte.

Ce merita vizitat in Lisabona?

Lisabona este un oras care are foarte multe locuri si obiective turistice care merita vizitate, de aceea, de cele mai multe ori, vei lua decizia de a te intoarce aici.

Printre cele mai importante locuri care nu merita ratate, trebuie mentionate:

  • Cartierul Alfama,  considerat cea mai spectaculoasa zona a Lisabonei, are forma unui musuroi si este traversat de celebrul tramvai galben care este considerat simbol al capitalei. Acesta traverseaza diverse zone ale capitalei, trecand pe langa multe din obiectivele turistice importante
  • Periscopul din Castelul Sao George, castel ce nu este foarte spectaculos, asa cum este Camera obscura din interiorul lui, unde vizitatorii pot urmari diverse imagini 360 live din diverse zone ale Lisabonei, datorita proiectiei acestora cu ajutorul unui periscop pe tavanul camerei.
  • Pasteis de Belem, este celebru locul unde se servesc aceste prajiturele create in 1800
  • Cartierul Bairro Alto, este locul preferat al petrecaretilor de pretutindeni
  • Praca do Comercio, celebra datorita locurilor de promenada si apusurilor miraculoase vazute de aici deasupra oceanului
  • Mercado da Ribeira, este locul preferat al pasionatilor de mancare, atat simpla cat si sofisticata, este una dintre cele mai mari piete de mancare din lume.
  • Turnul Belem, cea mai interesanta constructie in stil manuelit din intreaga lume, acesta este si locul unde se afla inmormantat Vasco da Gama.