Utilizarea in bune conditii a aparatului de aer conditionat

Aparatele de aer conditionat sunt din ce in ce mai multe si cele mai populare dispozitive pentru uzul casnic. Un numar tot mai mare de oameni doresc sa-si ofere oportunitatea de a-si crea propriile lor conditii de viata confortabila, atat pentru ei insisi, cat si pentru intreaga familie.

Sistemul de aer conditionat nu este cel mai simplu aparat de uz casnic si are propriile reguli de utilizare. Daca se respecta aceste reguli, producatorii garanteaza functionarea normala a dispozitivului si se evita astfel, consecintele negative. Deci, regulile pentru functionarea aparatelor de aer conditionat de uz casnic includ:

 • nevoia de a corela in mod clar puterea dispozitivului ales cu parametrii fizici ai încăperii si conditiile meteorologice de afara.
 • corelarea intotdeauna a conditiilor meteorologice cu modurile si caracteristicile instalatiei de aer conditionat.
 • Setarea aparatului de aer conditionat pentru racire poate fi de asemenea corecta si incorecta, ultima setare putand duce la aparitia raceliilor si a altor boli bronhopulmonare. Pentru a evita acest lucru, trebuie:
  1. sa nu se creeze o diferenta de temperatura prea mare intre camerele cu aer conditionat si cele fara aer conditionat;
  2. sa se reduca treptat temperatura in camera cu 1-2 grade la fiecare 30-40 de minute – asigurand astfel regimul optim de temperatura in camera;
  3. sa nu se directioneze fluxul de aer rece din sistem, direct catre o persoana si nu permite crearea unui loc de munca sau de dormit in imediata vecinatate a sistemului;
  4. nu este permisa ventilarea in prezenta copiilor. Daca este necesar, ventileaza mai intai si raceste camera, apoi opreste aparatul si lasa-i pe copii sa se joace.
 • sistemele de climatizare trebuie sa fie deservite, curatate si schimbate in mod regulat de catre persoane experimentate, asigurand astfel un microclimat confortabil si sigur pentru ei insisi si pentru functionarea normala a dispozitivul.
 • Instalarea, intretinerea, repararea si schimbarea filtrelor aparatului de aer conditionat, trebuie sa se efectueze independent numai de catre profesionisti.

Astfel, in materie de conservare a sanatatii, aparatul de aer conditionat face mai mult bine decat rau.  Pentru a evita consecintele negative, este important sa urmezi recomandarile pentru utilizare, in special in ceea ce priveste modul de setare a aparatului de aer conditionat in modul de racire, deoarece prezinta un risc mult mai mare decat in modul de incalzire.

Cine te poate ajuta?

Pentru achizitionarea unui aparat de aer conditionat de buna calitate, precum si pentu montare, service, intretinerea si igienizarea aparatului de aer conditionat, ai nevoie de o firma de specialitate in acest domeniu. Una dintre aceste firme este si S.C. Instal Aero Cris SRL Bucuresti, care dispune de centre de depanare in toate sectoarele Bucurestiului, precum si in Ilfov si Giurgiu. Echipele acestei societati sunt formate din instalatori profesionisti, care dispun de instrumente profesionale si de materiale si consumabile de cea mai buna calitate.  Pentru a intra in contact cu unul dintre operatori, este necesar sa intri pe site-ul www.montaj-aer-conditionat-cris.ro  unde poti afla numarul de telefon, adresa fizica si adresa de mail a societatii.