Tu ce faci in timpul tau liber? Stii sa profiti la maxim de el?

De cand ma stiu in timpul liber nu mi-a placut doar sa stau aiurea si sa nu fac nimic, iar prin a nu face nimic eu inteleg a urmari filme si seriale o zi intreaga, fara a face nimic productiv sau care sa iti dezvolte intr-un anume fel personalitatea, intelectul. Desigur, nu spun ca nu este bine sa te uiti la un film sau sa urmaresti serialul preferat, dar in momentul in care ajungi sa termini un intreg sezon intr-o singura zi… trebuie sa incepi sa iti pui anumite semne de intrebare.

Cum arata o zi din viata mea? Eu imi incep ziua la ora 7 dimineata, atunci cand ma trezesc, imi fac un dus, iar intre timp cafeaua se prepara si ea. In momentul in care am iesit de la dus aroma cafelei proaspat facuta ma trezeste, iar prima gura de cafea deja ma pune pe picioare, pregatit de ziua pe care o am in fata. Plec de acasa la ora 8 jumate si ajung la birou la ora 9, unde incep sa lucrez la proiectele al caror dead line este aproape. Termin lucrul la ora 16, iar in drum spre casa fac o scurta vizita la sala de forta, unde imi petrec o ora alergand pe banda si facand exercitii care sa imi intareasca musculatura si sa mai inlature din stresul acumulat peste zi.

100 de teme schimbate în 4 zile

Ajuns acasa (asta se intampla in jur de ora sase) incep sa imi planific ziua urmatoarea – lucru care, in mod normal, nu imi ia mai mult de 15-20 de minute. Practic la ora sapte am terminat totul, iar pana la ora 11, atunci cand ma bag la somn, am timp liber pe care mi-l pot petrece exact asa cum vreau. De obicei am grija ca in fiecare zi sa dedic cititului cel putin 30 de minute, dar din fericire de fiecare data am putut sa imi fac timp sa citesc o ora zilnic. De obicei optez pentru carti din care am ce invatat, preferandu-le pe cele de dezvoltare personala – cu toate ca nu ma dau in laturi de la beletristica, dar mai rar imi indrept atentia spre asa ceva.

Dupa ce am citit ce mi-am propus mai am inca suficient de mult timp pana la ora somnului, iar de obicei in acest interval orar deschid televizorul pentru a urmari stirile de peste zi, dar si anumite emisiuni economice care sa ma puna in tema cu ceea ce se intampla in domeniul in care eu activez. Uneori nu vreau sa fac altceva decat sa ma deconectez complet de tot ceea ce inseamna economie si aleg sa urmaresc serialul preferat (care este Suits – cred ca stii deja asta daca ma citesti in mod regulat). De obicei am grija sa ma opresc dupa doar doua episoade, pentru ca ce este prea mult strica, nu-i asa?

Si uite cum a trecut o zi si o alta asteapta sa inceapa, dar pana atunci, ma bag la somn pentru a fi odihnit pentru ceea ce urmeaza. Tu cum iti petreci ziua si, mai ales, timpul tau liber?