Tricicletele pentru adulti – pro si contra

Bicicletele cu trei roți, triciclete sau trikes cum mai sunt ele numite, vin într-o varietate mare de forme și modele. Unele pot semăna cu bicicletele tradiționale, cu cadru modificat, desigur, astfel încât să poată acomoda un ax mai lat și o roată suplimentară pe partea din spate. Altele sunt genul mai lăsat pe spate, iar ideea lor este de a oferi o poziție de pedalare mai laid back, mai relaxată, având cadrul foarte apropiat de sol.

Trike-urile au unele avantaje, dar și dezavantaje atunci când sunt comparate cu bicicletele standard, cu două roți. În continuare vom vedea împreună care sunt acestea.

Stabilitate

Tricicletele sunt extrem de stabile. În momentul în care pedalezi, nu mai este nevoie să îți păstrezi mișcarea spre înainte pentru a-ți menține echilibrul. Datorită formei de trepied în care sunt montate roțile, trike-urile vor fi foarte greu de răsturnat. Atunci când ciclistul dorește să oprească bicicleta, pur și simplu nu mai pedalează, trage frâna și se dă jos din șa.

Urcare

Atunci când vine vorba de urcarea pantelor, tricicletele sunt mai capabile să facă lucrul acesta decât bicicletele tradiționale. Pe acestea din urmă este nevoie să menții o mișcare constantă a pedalelor, pentru că altfel ți-ai pierde echilibrul, în vreme ce pe variantele cu trei roți, nu vei întimpina astfel de probleme. Așadar, vei putea alege viteza cea mai mică, pedalând liniștit până în vârful dealului.

Încărcătură

La fel cum cu siguranță ai observat și în cazul tricicletelor pentru copii, pe care mamele celor mici preferă să așeze cumpărături, de fiecare dată când ies la plimbare cu prichindeii în parc, faptul că baza este în formă de trepied permite susținerea unei încărcături mai mari ca bicicletele cu două roți, fără să te dezechilibrezi.

Înălțime

Unele triciclete, în special cele mai lăsate pe spate sunt foarte joase. Acesta este un lucru bun atunci când te afli într-un parc și vrei să te relaxezi, dar nu reprezintă un avantaj în momentul în care ești în trafic, din cauză că nu vei putea vedea prea bine în față.

Dimensiune

Din cauză că axul trike-ului este mai lat, pentru a încăpea și a doua roată de pe spate, acestea vor ocupa mai mult spațiu de depozitare față de o bicicletă standard. Iar un alt mare dezavantaj este acela că sunt greu de cărat. Dacă, de exemplu, stai la trei și nu ai lift și va trebui să le cari pe scări, vei observa că manevrarea lor va fi foarte dificilă.

Concluzionând, trike-ul este o alegere bună în special pentru persoanele care vor să pedaleze pentru a se relaxa și nu doresc să își mai bată capul cu ținutul echilibrului în momentul în care se plimbă. Pe de altă parte, dacă spațiu de care dispui pentru depozitare este mic, atunci ar fi bine să mergi pe mâna unei biciclete clasice.s