Și iranienii au aer „Made in China”

În urmă cu o săptămână se anunța deja al doilea cod roșu de poluare în China, pentru noi nu prea contează că doar „suntem prea departe de ei, nu ne afectează pe noi asemenea lucruri”, însă asta este foarte îngrijorător, cel puțin eu unul mă gândesc că am doar 15 ani și poluarea prin unele zone ale globului deja devine insuportabilă. Dacă în 10-15 ani vor ajunge valurile astea de poluare în România? Ce o să facem? O să cumpărăm și noi aer din Canada?

Oricum revenind la subiect se pare ca și în Teheran (Iran) s-a anunțat cod roșu de poluare, asta demonstrând că și ei au aer „made in China”. Poluarea cică ar fi din cauza celor 5 milioane de mașini și tot atâtea motociclete care circulă zilnic în oraș. Nu o să intru în detalii suplimentare precum calitatea aerului și alte blabla-uri, cert este că viitorul o să fie în ceață, la propriu.

În momentul de față pot spune că mă bucur de faptul că n-avem atâtea mașini și multe fabrici care ar putea polua au căzut, cu toate că unele dintre ele încă sunt în picioare. Însă la noi marea problemă este defrișarea, care se agravează pe zi ce trece. Probabil este timpul să strâng bani și să mă duc în Canada să-mi cumpăr ceva aer, să am pentru „zile negre”.