Religia, marea problemă a zilelor noastre

Trăind în perioada în care religia contează foarte mult, nu pot să nu observ câte probleme se creează din cauza acesteia.

Ciudat este faptul că religia nu există, cel puțin din punctul meu de vedere, sau dacă există, a fost una singură la început și din ea au derivat mai multe, eu personal cred într-un Creator, iar noi suntem Creația, deci facem parte din Creator,  am scris  aici ceva mai amănunțit despre Dumnezeu și religii.
Revenind la subiect, cel mai recent eveniment pe fondul religiei este Atentatul din Franța în care peste 100 de oameni au murit. Nu am vrut să scriu despre acest subiect deoarece nu sunt în măsură și oricum a fost și va fi foarte dezbătut de oamenii care chiar se pricep. Eu unul nu înțeleg cum poți să omori niște oameni doar din cauza faptului că nu sunt de aceeași religie cu tine (de asta ar omorî ISIS oameni, în numele lui Allah, cică). Oricum eu cred că asta e un joc total cu războaiele ISIS împotriva celor ce nu cred în Allah și toate balivernele astea, este pur și simplu un joc din care au de câștigat ăia de sus, în nici un caz noi, și nici nu cred că vor fi distruși prea curând ISIS ăștia.

Și în general dacă vă uitați puțin pe la noi, creștinii ortodoxi sau pe la catolici, ve-ți vedea cu ușurință o mulțime de chestii care nu prea sunt ok. Biserica (religia) face fapte bune uneori, însă trebuie să fii orb să nu vezi și câte lucruri care nu sunt prea ok se întâmplă.
Să urăști sau să omori un om doar pentru că nu e de aceeași religie cu tine mi se pare cel mai stupid lucru posibil. Toți suntem oameni, religia ține într-o oarecare măsură de așezarea geografică. Dacă mă nășteam în Siria probabil aș fii fost musulman și acum eram antrenat să omor oameni, sau eram mort, iar dacă mă nășteam prin China probabil că eram un adept al lui Buddha, însă m-am născut în România și am devenit creștin prin „Sfântul Botez” , iar ciudat este că trebuie să dai o anumită sumă de bani pentru a intra în „rând” cu ceilalți, altfel…