Paradoxuri religioase

Eu unul nu-s adeptul religiilor, am mai scris aici și aici despre dumnezeu/religii acum ceva timp, totuși cred că acolo sus trebuie să existe ceva, un zeu, un creator, orice. Însa având în vedere faptul că în ziua de azi predomină creștinismul am tot încercat să caut răspunsuri, fie din partea ateilor care neagă existentă oricărui zeu, fie din partea unui creștin care știe despre ce vorbește.

Sincer, n-am aflat mare lucru, doar chestii pe care le știam deja, unii însă mi-au spus și despre ceva paradoxuri care sunt cam dubioase, cel puțin așa le consider. Să presupunem că ar exista Dumnezeu, tatăl lui Cristi, nu altul:

1. El s-ar spune că ne oferă liberul arbitru, totuși cine nu crede în el cel mai probabil se va duce în iad, de ce însă dumnezeu nu i se arată celui ce nu crede în el și preferă să-l trimită pe acesta în iad pentru că n-a crezut în el?!

2. Întrebarea clasică, dacă dumnezeu este real de ce în lume există atâtea războaie, foamete, copii care mor de la o vârstă fragedă de cine știe ce boli, de ce nu dispare odată Antena? :))

Întrebări bune, fără un răspuns din păcate, cred că dacă cineva s-ar gândi la rece la mai multe paradoxuri de genul acesta, cu siguranță s-ar mai găsi câteva pe ici-colo. Prin biblie am auzit că-s multe pasaje (așa cred că se numesc) care se contrazic. Voi cum sunteți cu religia, în ce credeți și de ce?

 

Reply