Netflix în România, și?

Săptămâna asta se pare că Netflix și-a extins aria de acoperire în 130 de țări iar acum acaprează aproape întreg mapamondul, surprinzător ținând cont de faptul că la sfârșitul anului trecut aceștia nu erau prezenți în multe regiuni. Printre țările vizate de acest anunț se află și România însă din punctul meu de vedere serviciul nu e foarte avantajos.

M-am documentat puțin și am înțeles că prețul abonamentului lunar variază în funcție de calitatea serialelor/filmelor etc și numărul de ecrane pe care acestea pot fi vizionate simultan, destul de „avantajos”. Problema este că pe filelist găsești exact aceleași lucruri, gratis și de aceeași calitate.

Eu unul nu mi-aș face abonament, nu sunt atât de pasionat de seriale, dacă o să-mi sară vreodată vreun serial în ochi cu siguranță pot aștepta până ce sezonul acestuia se încheie iar apoi să-l descarc de pe filelist, la fel și în cazul unui film, doar dacă aș fi foarte pasionat de subiectul filmului m-aș duce la cinema.

Am găsit chiar și o poză pe interneturi care e destul de clară:

O poză care spune multe

Desigur multe persoane vor spune că nu este corect față de munca acelor oameni care se străduiesc să descarc gratuit de pe torente însă eu unul nu găsesc atât de util un serial sau un film încât să plătesc pentru a mă uita la el, doar în cazul în care un film care ar apărea mi-ar place mult m-aș duce la cinema să-l văd, altfel nu. În general mă uit la un serial când încep să mă plictisesc și cu toate astea pe majoritatea le abandonez după câteva episoade, singurul serial care m-a captivat cu adevărat până acum fiind Games of Thrones.

Rămânea la alegerea fiecăruia însă eu unul prefer să am acces gratuit la ceea ce oferă Netflix.