Ne schimbăm sistemul, dar noi când ne schimbăm?

Având în vedere că s-a postat peste tot despre incidentul de la Colectiv numai are rost să adaug ceva referitor la subiect, doar sincere codoleanțe pentru cei morți, iar pentru cei ce se află în spital, să reziste.

În urma acestui carnagiu se pare că oamenii s-au trezit la realitate și au început să iasă în stradă, inițial fiind doar niște marșuri în semn de solidaritate pentru cei care au murit și familiile îndurerate. Dar, ușor ușor se pare că aceste marșuri s-au transformat în adevărate proteste anti-sistem, corupție și biserică. Apreciez foarte mult că oamenii încearcă să schimbe ceva într-o țară în care timp de 26 de ani am stat și am suportat toate mizeriile politicienilor de 2 bani.

Lăsând la o parte toate teoriile conspirației legate de tragedia de la Colectiv, ce mi se pare cu adevărat ciudat este cum s-au transformat aceste simple marșuri într-un protest de amploare. Părerea mea este că protestele astea sunt împinse mai mult sau mai puțin de la spate de ăia de sus, din anumite motive pe care încă nu mi le pot explica. Pe lângă faptul că toate vedetele și toate posturile de știri au sugerat oamenilor de multe ori să iasă în stradă, că acum e momentul să se schimbe ceva, până și majoritatea politicieniilor sunt de acord cu asta, sunt de acord că oamenii s-au săturat de sistemul ăsta infect (din care fac parte și ei) și că era normal să se ajungă la asta, până și președintele Iohannis este de partea protestatarilor. Dacă este de acord cu ei de ce nu își dă demisia? Nu înțeleg de ce trebuie acum să se schimbe ceva, de ce acum e momentul, cred că suntem distrași de la anumite lucruri.

De ce până și cei care se doresc dați jos sunt de acord cu asta? De ce împing oamenii să protesteze? Să spunem că oamenii ar reuși să dea jos toată clasa politică, prea fericitul de Daniel să demisioneze (asta ar fi ceva) și totul o să fie după placul poporului. Ce o să se întample după ce noii politicieni vor intra în funcții? Vom rămâne la fel? Dacă da (și eu sincer mă aștept să rămânem la fel de indiferenți după ce „vom reuși să schimbăm ceva) , atunci totul o să fie la fel ca în toți acești 26 de ani.

Abia aștept să văd cu ce o să ne alegem după tot circul ăsta.