Laptop sau PC?

S-ar zice că vânzările PC-urilor scad de la an la an iar laptop-urile și celelalte gadget-uri încep să se vândă din ce în ce mai bine, cu toate astea consider că un PC va fi mereu superior unui laptop din multe puncte de vedere însă mă tot gândesc de ceva vreme să renunț la PC-ul actual și să-mi cumpăr un laptop. Nu am vreun motiv întemeiat dar sunt curios să experimentez și altceva în afară de „bătrânul” meu PC.

Lăsând la o parte faptul că se mișcă din ce în ce mai greu, PC-ul meu a devenit și foarte zgomotos iar din păcate pentru mine nu este din cauza prafului, ceva anume deranjează sursa, cei drept nici nu mi-am băgat prea mult nasul căci nu sunt foarte priceput. Un laptop însă ar fi silențios și ar ocupa și mai puțin spațiu.

Problema este câte ore pe zi ar putea funcționa un laptop la capacitate medie-maximă în condițiile în care PC-ul funcționează fără probleme mult timp.

Asta ar fi piedica principală în încercarea mea de a-mi cumpăra un laptop, ar putea să funcționeze 5-6 ore pe zi iar folosirea lui în timp ce acesta se încarcă este imposibilă (pentru mine) căci nu aș vrea să-l distrug.

Probabil voi renunța la idee căci pe PC nu contează cât stau, cred, iar un laptop aș putea să-mi cumpăr când voi avea posibilitatea.