Istoria veche a omenirii, motiv de inspiratie pentru prezent

Pentru a putea pastra o nota de diversitate absoluta in aproape orice domeniu al industriei, producatorii de top sau firmele gigant fac apel la izvoarele umanitatii, acolo unde sunt gasite concepte cu totul si cu totul inteligente ce pot fi adaptate si revizuite adecvat, astfel incat sa aduca in decor posibilitatea ca lumea sa se exprime intr-un mod cat mai dezinvolt, in raport cu trendurile actuale.

Casanova

Facand apel la literatura, acolo unde diferite carti pot fi un real motiv de inspiratie pentru oameni si actiunile lor, trebuie sa coboram undeva in secolul 18, pentru a da de autorul Giacomo Girolamo Casanova de Seingalt, nascut in Venetia la inceputul anului 1725, o persoana foarte controversata din acest segment de actiune.

Desi se spune ca acesta a fost un adevarat seducator, un mare aventurier, dar si un mare trufas, istoria vietii sale este de fapt cu totul alta.

Conform unor scrieri de ale sale, ”Casanova”, cum i se spunea diminutival acestui scriitor, a cautat prin experientele sale sa formeze cat mai multe opere ilustre si nu numai, pentru locuitorii zonali si intreaga lume, pentru a exprima atat diferite caracteristici umane si morale, dar si pentru a oferi perspective de viitor persoanelor care cocheteaza cu anumite peisaje.

Cum specificul  vremurilor din care a facut parte acest scriitor era unul destul de sterp, conform convingerilor sale, acesta a elaborat o serie de opere relevante atat in limba italiana cat si in limba franceza, pentru a aduce un plus de perspectiva contemporanilor sau dupa caz pentru a putea schimba cat se poate din viziunile politice si de exprimare ale cetatenilor.

Anumite opere semnificative ale lui au controversat lumea intreaga, cateva dintre acestea fiind ”Histoire de ma vie” si ”Story of my flight from the prisons of the Venetian Republic”, opere care mai tarziu ajung sa fie imprumutate si aplicate, cand vine vorba de idei si principii sustrase.

Paralela intre trecut si prezent

Exemplul lui Casanova a fost un real subiect de dezbatere in ultimii ani, pentru a arata ca stilul barbatilor galanti, ce implica o cultura vasta, dar si un anumit tip de imbracaminte si diplomatie, poate fi la moda inca odata.

Astfel, tot mai multe tinute business promovate sub o forma distincta, tot mai multe atitudini ”Gentleman” si tot mai multe retele sociale care implica dezvoltarea acestui concept au fost gasite in ultimile vremuri atat pe taram romanesc cat si international, lucru care conform unor declaratii au fost sustrase chiar din cartile acestui ilustru om, de peste 200 ani.

Aventurile sale amoroase, precum si formele de exprimare distincte, au fost deschideri epice pentru multi barbati de varsta matura si nu numai, iar literatura sa a putut fi descifrata si promovata intr-o maniera corecta, atat peste hotare cat si in tara noastra.

Renumite filme au fost chiar create dupa acest concept, in jurul unor actori cunoscuti, care urmaresc sa-si dezvolte viata, aptitudinile si trairile in jurul unor aventuri amoroase.

Pe langa faptul ca mesajele transmise sunt unele impactante, acestea pot deveni surse de inspiratie reale pentru oamenii  a caror viata tinde sa fie una monotona, prilej inedit pentru a-i determina pe acestia sa faca lucruri cu adevarat unice.