Există viață după moarte?

Frica de moarte este pretutindeni, și nu neapărat moartea propriu-zisă, însă acum voi scrie câte ceva despre acea moarte care cu siguranță te trimite într-un loc mult mai bun.

Eu unul nu mă tem de moarte pentru că până la urmă este singurul lucru de care putem fi siguri în viață, însă sunt tare curios să aflu ce se va întâmpla. Am citit mult pe această temă și am selectat câteva variante care mi se par cât de cât credibile.

Rai/iad

Cu toate că nu cred în religii iau și această variantă în calcul. Însă nu acea variantă în care dacă ajungi în rai totul e bine și frumos, iar dacă ajungi în iad vei sta în „cazanul cu smoală” (Dacă ai fi rău și ai ajunge într-un loc rău, de ce ai fi pedepsit pentru asta? Nu ar trebui să fi prieten cu ceilalți demoni și toate cele?!). Eu văd raiul și iadul mult mai simbolistic, ar fi irelevant să existe acele tărâmuri pe care le-am menționat mai sus.

Reîncarnarea

Ar fi foarte interesant, însă dacă aș uita tot ce am făcut în viața actuală ar fi fără sens.

„Un loc pentru toată lumea”

Ar putea exista un loc unde toate sufletele ar conviețui, indiferent dacă sunt hoți, criminali sau sfinți. Totuși dacă ar exista așa ceva oamenii ar pierde orice tip de sentiment devenind doar..roboți?! Nu cred că acesta este cuvântul potrivit, însă altul nu găsesc, de obicei dacă nu ai sentimente ești un fel de robot, cred.

Aceste variante le iau cât de cât în calcul, însă nu pot fii sigur dacă o să fie sau nu așa, sunt doar niște ipoteze. Nu am vorbit cu niciun mort și n-am trăit nicio experiență spirituală majoră, nici măcar una minoră. Singurul lucru care mă sperie referitor la moarte este faptul că aș putea uita tot ce am făcut în viața actuală, ar fi oribil. De asemenea iau foarte puțin calcul varianta în care nu ar exista absolut nimic după moarte, iar noi vom intra în pământ și atât, sună destul de trist. Totuși mi se pare o variantă destul de improbabilă, mi se pare imposibil ca oamenii să fi apărut dintr-o întâmplare, însă nimic nu este sigur.

„Abia aștept să vad ce o să se întâmple”, dacă se poate spune așa.