Era să câștig 120.000 euro la Brass, m-am mulțumit cu o porție de râs

Mereu am dat de concursuri fake, d-alea care n-au niciun sâmbure de adevăr chiar dacă participă multe persoane. Acum am dat peste un concurs realiat de Brass, o firmă ce produce țigări.

Mi-a dat maică-mea un fel de card de la Brass pe care la primit prin poștă în care trebuia să răzui un cod, iar dacă acel cod era exact ca cel al numărului mașinii intram automat în tragerea la sorți pentru o Skoda Octavia și 100.000 de euro, atractiv nu? :))

Aparent codul se potrivea, bănuiam eu că e ceva țeapa, sunt multe concursuri de genul ăsta însă până acum n-am auzit să fi fost vreun câștigător. Sincer, m-am emoționat pe moment și aveam un pic de speranță.

Pentru a fi sigur însă am ales să sun eu la acel număr, dacă ar fi fost ceva pe bune m-ar fi respins pentru că nu am 18 ani, în schimb n-a făcut asta. A început să-mi ceară adresa, numărul de telefon și toate cele. Sincer, unele i le-am spus preventiv greșit.

După ce i-am spus și că acel cod este identic cu numărul mașinii domnișoara respectivă mi-a spus că am intrat automat în extragerea pentru mărețele premii, eram oarecum emoționat însă al dracu de paranoic. Mi-a mai cerut ea ceva detalii iar într-un sfârșit s-a dat de gol.

„Acum pentru a intra în marea extragere va trebui să plătiți o taxă de 50 de lei  și să cumpărați o (citiți cu voce de teleshoping) carte de sănătate la doar 70 de lei, aceasta fiind la reducere.” 

M-a bufnit râsul imediat însă oarecum am reușit să mă abțin și i-am adresat câteva întrebări.

Pare destul de ok, dar cine este autorul cărții? Și care este prețul cărții dacă la reducere este 70 de lei?”  – urma ca în final să-i spun că trebuia să fi intrat automat în concurs deoarece acel cod era identic cu cel al mașinii căciașa scria pe card, un fel de finish move. :))

Răspunsul ei a fost și mai interesant: „Cartea a fost scrisă de o expertă în  domeniu (expertă anonimă?!) iar prețul cărții fără reducere este de 200 de lei.” – nu știam că există cărți atât de scumpe, mă gândeam să o întreb mai multe despre editură și toate cele dar am renunțat.

În timp ce îmi dădea mai multe explicații am întrerupt-o și i-am readus aminte că cerințele de admitere nu coincid, au trecut câteva secunde în care nu a mai spus nimic și apoi a închis.

Păcat de oamenii care participă la astfel de concursuri, păcat și de acea domnișoară care s-a făcut de cacao, în schimb eu m-am distrat.