Despre Dumnezeu și religii | 2 teorii interesante

Aparent în ziua de azi când vine vorba despre existența lui Dumnezeu părerile sunt foarte împărțite, unii spunând că Dumnezeu există bazându-se pe biblie, o carte de acum 2000 de ani (care a fost scrisă, apoi editată, apoi rescrisă, apoi reeditată după care a fost tradusă din limbile moarte etc etc) , iar cei ce neagă existența unui Dumnezeu se bazează pe faptul că nu există nici o dovadă clară ca ar exista, un alt argument fiind acela că dacă ar exista cu adevărat nu ar fi atâtea războaie, atâta săracie, dezastre naturale (aici sincer sunt de acord pentru că până la urmă el spune că toți suntem egali, ceea ce nu prea se observă) .

Eu personal cred în Dumnezeu, dar nu și în religii. Observând cum biserica ortodoxă reușește cu o ușurință enormă să ia banii oamenilor prin diferite metode de marketing (una dintre ele fiind celebrul Arsenie Boca) , cum preoți falși și pedofili ajung să conducă BMW-uri și alte mașini scumpe sau cum se omoară musulmanii între ei în numele lui Allah m-a făcut să îmi schimb părerea față de orice religie. Însă am două teorii foarte interesante ciudate la care reflect uneori față de dumnezeu/religie :

  1. Ar exista mai mulți zei, toți fiind reali : oricât de ciudat ar suna până la urmă totul pleacă de la un sâmbure de adevăr, de la zeii din mitologie ( Zeus, Poseidon, Hades) până la cei din ziua de azi (Dumnezeu, Allah, Buddha) despre toți s-au scris cum că ar fi făcut anumite lucruri mărețe sau supranaturale și nu cred că ar fi avut cineva atât de multă imaginație acum câteva mii de ani fără a se baza pe niște fapte reale încăt să creeze asemenea povești.
  2. Există o singură religie și un singur Dumnezeu o altă teorie este că acum mult timp când lucrurile încă erau destul de curate a existat o singură religie și un singur Dumnezeu, ulterior aceastea fiind divizate în mai multe religii și mai mulți zei din anumite motive pe care nu mi le-aș putea explica. Dacă stăm și căutam informații despre fiecare religie, putem observa că au foarte multe idei în comun.

Mi se pare mai greu de crezut faptul că noi am fi apărut din nimic și că nu există nici un Dumnezeu decât faptul că ar exista un Creator. Acum vorba aia, ‘om trăii murii și ‘om vedea.