Despre BAC si alte chestii legate de scoala

BAC-ul a fost dat, iar ca in fiecare an elevii care se plang ca subiectele au fost prea grele nu lipsesc. Oare chiar asa sa fie oare? Sa le poarta pica cei care aleg subiectele si sa incearce sa ii pice pe toti? O prostie, in opinia mea.

De ce spun asta? Pentru ca am aruncat o privire peste subiecte, si nu mi s-au parut deloc a fi unele foarte grele. Adica chiar daca nu ai invatat cine stie cat, nota 6 putea fi luata destul de usor, iar asta pentru ca multe dintre subiecte putea fi rezolvate cu putina atentie si logica.

Aici am vrut sa ajung, la logica. Din pacate scoala romaneasca nu ajuta deloc elevii in aceasta privinta. Adica… hai sa fim seriosi, toti profesorii ne cred niste calculatoare capabile sa memoreze o informatie pe care mai apoi trebuie sa o reproduca intocmai. Lucrurile nu ar trebui sa stea deloc asa. Da, e bine sa cunosti chestii elementare, dar sa fim seriosi, informatia o gasesti la orice pas in era internetului. Nu asta ar trebui sa reprezinte obiectivul principal, ci modul in care tu esti capabil sa preiei si sa te folosesti de informatia respectiva.

Pana la urma, degeaba esti tu toba de carte dacat nu esti capabil sa te folosesti de informatiile pe care le-ai acumulat de-a lungul anilor. Daca nu ai o logica atunci degeaba. Nici nu este de mirare ca PSD-ul e la putere (da, nu am putut sa ma abtin sa nu ma iau de ei), din moment ce inca din scoala suntem invatati sa fim obedienti si sa „mergem cu turma”. Efectul de turma din pacate este omniprezent in randul populatiei romanesti, cel putin asta este parerea mea.

Mi se pare absurd sa te plangi ca au fost subiectele grele in conditiile in care tu nu ai invatat nimic.