Cum sa alegi un mixer cu bol de calitate?

mixer cu bolDaca iti place sa iti petreci mare parte a timpului in bucatarie, cu siguranta iti doresti ca munca ta sa devina cat mai eficienta si rezultatul sa fie cel mai bun posibil. De multe ori te lovesti de nevoia unui mixer de calitate, si spun asta pentru ca stiu ce neajunsuri are un mixer clasic si vechi, care nu iti satisface pe deplin toate necesitatile.

Spre exemplu, un mixer clasic poate fi folosit doar tinut in mana, pe cand modelele cu bol au si suport pe care se fixeaza, astfel incat le poti lasa singure sa isi faca treaba in timp ce tu faci altceva. Astel, elimini din timpii pierduti stand cu mixerul in mana, dar nici nu mai obosesti deloc.
 

Cum ce alege un mixer cu bol?

Asa cum o spun mereu, brandul producator conteaza foarte mult. Iar pentru asta iti recomand din start sa ai in vedere mixerele cu bol produse de firme consacrate cum ar fi: Philips, Bosch, Electrolux sau Tefal, si nu spun asta doar pentru a te face sa cheltuiesti mai multi bani, ci pentru a beneficia de o garantie de calitate. Brandurile mari investesc multi bani in logistica si tehnologie, astfel incat sunt pregatite sa intampine orice problema si sa o rezolve cat mai rapid.

In procesul de alegere al unui mixer cu bol perfect pentru ce ai tu nevoie, ar trebui sa urmaresti si acestea aspecte:

1. Asigura-te ca bolul inclus in pachet este suficient de incapator pentru necesitatile tale. Cu siguranta nu vrei sa realizezi dupa cumparare, ca mixerul are bolul prea mic si nu incape nimic in el.

2. Cauta produsele care ofera cat mai multe functii si un numar mare de accesorii incluse in pret, spre exemplu palete pentru framantarea aluatului, functie de blender, cat mai multe trepte de viteza, si de ce nu, sa fie capabil sa toace carne si sa stoarca fructe.

3. Puterea motorului trebuie sa fie cat mai mare, astfel incat mixerul sa fie cat mai eficient si sa nu astepti nici foarte mult timp dupa el pana cand isi termina treaba. O putere de peste 700 W ar trebui sa fie suficient de mare incat mixerul sa fie capabil sa toace pana si radacinoasele.

4. Nu in ultimul rand, asigura-te ca numarul de decibeli emis de aparat in timp ce functioneaza, nu este unul foarte mare. Zgomotele din bucatarie te pot afecta pe termen lung, si iti dau o stare de nervozitate. De ce sa nu eviti acest aspect, acum cand ai ocazia sa alegi?
 
Acestea fiind spuse, mult succes in alegerea modelului de mixer cu bol perfect pentru tine, si nu in ultimul rand: spor la gatit!