CHECK POINT – 3 locuri de vizitat in Bucuresti

Incearca ceva nou, fii turist in propriul tau oras si descopera locuri in care nu ai fi ajuns in mod normal. Plimbat-te prin Bucuresti pe stradutele vechi cu case istorice, gusta din experienta cafelei de specialitate si descopera arta urbana. Noi ti-am facut o lista cu 3 idei misto care te vor scoate din rutina zilnica

  1. Calatoreste in timp vizitand cladirile secolului trecut

Multe cladiri incarcate de istorie ale Bucurestiului de altadata au supravietuit secolelor, în ciuda celor doua razboaie mondiale, dar si a cutremurelor. Ele inca dau un parfum special Capitalei, asa ca renunta o zi la clasica plimbare in parc si rataceste pe strazile vechi ale orasului, pline de case deosebite. Strada Mantuleasa, zona care l-a fascinat pe Mircea Eliade este plina de mister si de istorie.

Un alt obiectiv pe care nu trebuie sa il ratezi este Casa Melik aflata pe strada Spatarului numărul 22, este considerata de specialisti cea mai veche constructie din Bucuresti destinata locuirii. Constructia dateaza din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, fiind construita pe la 1750-1760. De latfel cladirea Vechiului Crematoriu de pe dealul din Parcul Tineretului este o alta constructe eclectica care poate fi considerate o adevarata bijuterie a Bucurestiului.

E timpul pentru o cafea buna!

  1. Ia pauza de cafea intr-un loc special

Bucurestiul este plin de localuri si cafenele intresante, care probabil te vor face sa iti schimbi modul in care privesti cafeaua de zi cu zi. Un astfel de loc este cafeneaua Contego The Coffee Factory, in care poti sa traiesti adevarata experienta a cafelei, urmarind drumul boabelor verzi de cafea, de la prajire si pana in ceasca.

Pasiunea pentru cafea se simte peste tot in acest loc, de la design pana la echipa care lucreaza dupa bar, totul are un numitor comun: cafeaua buna. Contego The Coffee Factory este si prajitorie, asa ca poti sa vezi in timp ce te bucuri de un Espresso cum “vrajitorul” prajitor transforma boabele verzi 100% Arabica, in cafea proapat prajita de calitate, gata sa fie luata acasa sau trimisa catre alti iubitori de cafea.

Experienta completa a cafelei de calitate este una pe care nu o vei uita si vei fi prins in aceasta lume magica. Pentru ca nimic nu se compara cu o ceasca de cafea buna, adusa din tari exotice ca Jamaica, Brazilia, Ethiopia, Columbia, Indonesia, Zambia, Panama, si multe altele.

  1. Descopera picturile murale asunse

Cea mai mare pictura murala din Bucuresti are 18 metri inaltime si acopera in jur de 360 de metri patrati de desen. Proiectul a fost realizat pe o cladire din Regie de catre cei de la Sweet Damage Crew. Bucurestiul este plin de astfel de comori ale artei urbane.

Poti gasi cateva dintre ele la intersectia strazilor Stirbei Voda si Berzei, sau pe Strada Arthur Verona. Nu trebuie sa ratezi nici scarile pictate de pe strada Xenofon sau pictura de pe Strada General Eremia Grigorescu. Cu toate acestea jumatate din farmecul acestor picture murale il are descoperirea lor, asa ca pe celelalte va lasam placerea de a le descoperi singuri.