Cartea sau filmul?

 

Îmi place foarte mult să citesc cărți, de asemenea îmi plac foarte mult filmele și serialele. Însă ce aș răspunde dacă cineva m-ar întreba ce aș alege dintre carte sau film? Păi..

Fiecare vine atât cu avantaje cât și cu dezavantaje. O carte este mult mai generoasă din punct de vedere al informației, iar pe lângă asta îți dezvolta mult mai mult vocabularul și imaginația. Eu am citit acum câteva luni primul volum din Game of Thrones și am rămas uimit. Pe lângă faptul că am întâlnit cuvinte care nu credeam că există în vocabular, informațiile în comparație cu serialul erau de o mulțime de ori mai multe.

Iar când vine vorba de un film/serial avantajul este că poți vedea ce se întâmplă, fără să îți mai pui imaginația la treabă. Dezavantajele acestuia ar fi destul de numeroase, pe lângă faptul că informația este foarte puțină fiind „compresată” pentru a atrage publicul, imaginația nu se dezvoltă aproape deloc.

În concluzie eu aș alege ambele variante pentru că fiecare variantă vine cu plusurile sale. Tu ce ai alege, cartea sau filmul?