Care sunt cauzele frecvente care duc la blocarea usilor. Masuri de prevenire

Atat usile de interior cat si cele de exterior se pot bloca. Aceste situatii sunt considerate situatii de urgenta, intrucat au efecte asupra starii de siguranta personala si pot pune in pericol starea de confort a tuturor membrilor din familie. Defectarea unei usi impune solicitarea profesionistilor care ofera servicii de deblocari usi sector 6, pentru a fi remediata grabnic. Pentru a preveni aceste situatii periculoase si neplacute este important sa de cunoasca care sunt cauze care duc instalarea defectiunilor.

Montaj defectuos

Montajul incorect realizat este conform specialistilor cea mai  frecventa pricina care duce la blocarea usii. Aceasta situatie este intalnita mai des si este mai grava, in cazul usilor de exterior, care sunt afecte uzura si de intemperiile vremii. Rama incorect montata, diblurile incorect alese si calculatiile nepotrivite sunt motive care au ca efect o usa incorect montata, ce nu rezista la utilizari intense. Usile incorect montate functioneaza impropriu, sunt rigide si produc zgomote in timpul folosirii. Aceste se si defecteaza usor iar defectiunile afecteaza si sistemul de inchidere, clantele se pot rupe in timpul folosirii si butucul se poate bloca.

Operatiuni de mentenanta neefectuate la timp

Mentenanta usilor este o operatiune ce trebuie realizata periodica. Numeoase tipuri de usi cu sisteme complexe, au nevoie de astfel de operatiuni anual. Sistemele de inchidere performante dar si sistemele de inchidere implementate pe usile caselor de bani si a seifurilor, au nevoie periodic de operatiuni de indepartare a prafului si impuritatilor acumulate, de ungere si de verificare pentru a functiona corect.  Neintretinerea corespunzatoare este principalul motiv pentru care usile se blocheaza in timp.

Ruperea cheii

Specialistii care ofera servicii de deblocare a usilor s-au confruntat de numeroase ori cu situatii in care cheia s-a rupt in timpul procedeului de deschidere-închidere a usii. Fie ca este vorba de usa de interior, fie ca este vorba de usa de exterior o astfel de intamplare este o urgenta. Materialele rigide din care sunt realizate cheile, dar si praful acumulat si manipularea defectuoasa sunt cauzele care au ca rezultat ruperea cheii. Deblocarea usii in astfel de situatii trebuie realizata de specialisti, astfel incat dunele  sa fie minime. Dealtfel o astfel de situatie impune montarea unui sistem nou de inchidere -deschidere a usii.

Defectarea butucului de usa

Butuc rupt

Defectarea butucului este determinata in fapt de defectarea cilindrului, care nu mai aliniaza elementele componente care formeaza cifrul de inchidere-deschidere. Aceasta situatie este cauzata de intemperiile vremii si fenomenele de inghet-dezghet – cand usa este situate in exterior –  fie de acumularile de praf, murdarie si impuritati care determina functionarea defectuoasa.

Pentru a preintampina aceste situatii, specialistii lacatusi in deblocari recomanda efectuarea periodica a operatiunilor de mentenanta a usilor si sistemelor de inchidere. Astfel de examinari presupun masuri de curatare si ungere a mecanismelor de ungere, dar si de verificare a elementelor componente. Trebuie inlocuite toate piesele care prezinta uzura dar si cele care au urme de rugina sau acumulari de murdarie excesiva. Atat butucul, cilindrul, yala cat si balamalele trebuie atent verificate in timpul acestei proceduri. Revizia preventiva este una din cele mai eficiente masuri de prevenire a blocarii usilor.