Care este rolul ochelarilor de soare?

  Ochelarii de soare nu mai sunt considerati de mult doar un simplu accesoriu, acestia au ajuns insa o necesitate , datorita faptului ca acestia reusesc sa protejeze impotriva luminii puternice si a radiatiilor ultraviolete. 

Cum se aleg ochelarii de soare potriviti?

  Ochelarii de soare nu trebuie alesi doar din punct de vedere estetic, acestia si-au dovedit in timp adevaratul rol, de aceea au aparut diverse modele ce pot fi alese in functie de necesitatile individuale, dar si de locul unde acestia sunt purtati. 

  Acestia pot diferi in functie de activitatea pe care o prestezi, si anume plaja, schi, condus, in functie de materialul din care sunt fabricate lentilele, si anume plastic sau sticla, in functie de  culoarea lentilelor, dar si in functie de aspect, pentru a se potrivi din punct de vedere estetic .

  Ce pericole exista in cazul ochelarilor de soare?

    Exista foarte multe situatii in care o pereche de ochelari de soare pot face mai mult rau decat bine, datorita faptului ca daca acestia sunt alesi doar din punctul de vedere estetic, le poate lipsi protectia UV care este atat de necesara, sau pot avea lentilele cu dioptrii care afecteaza acei ochi sanatosi.

   Culoarea nu are nici o legatura cu faptul ca este sau nu oferita protectia UV, ci acest lucru este oferit de lentila de cea mai buna calitate. Exista foarte multe afectiuni care apar in cazul in care ochelarii de soare nu ofera protectie UV, caci ochii sunt expusi o perioada mare acestor radiatii.

  Ochelarii cumparati din magazinele specializate au inscris marcajul CE, ceea ce inseamna  ca acestia respecta toate standardele de calitate cerute .