Am renunțat la tv..

În urmă cu aproximativ 3-4 luni am  renunțat să mai mă uit la tv, ba chiar l-am mutat din camera în care îmi fac veacul. Nu pot spune că nu m-am uitat deloc de atunci și până acum, din când în când mai vizionez Vocea României sau un meci bun de fotbal.

Motivul principal pentru care am renunțat la tv a fost acela că m-am săturat să urmăresc toate prostiile care ni se prezintă, iar ce aș vrea eu să văd la tv nu este permis. Muzica pe care o ascult, mai exact rapul, nu este promovată deloc la tv, și aici nu mă refer la Puya sau Cabron. Filmele sunt aceleași de câțiva ani buni, pe Pro Tv aproape că au devenit o tradiție seria filmelor Singur Acasă, Stăpânul Inelelor sau Titanic. De Avatar nici nu se pune problema, cel puțin 10 de ani de acum încolo va fi cu siguranță  „băgat” de foarte multe ori, iar dacă vreau să văd post-uri tv care au filme bune cum e HBO, trebuie plătită o anumită sumă de bani, iar asta mi se pare irelevant ținând cont de faptul că pe internet pot găsi aceleași filme, fără reclame și poate la o calitate mult mai bună.

Un alt motiv ar fi acela că tv-ul este una dintre cele mai bune forme de manipulare, și nu că m-aș fii uitat eu la știri sau la emisiuni de genul Wowbiz, dar până și acele reclame banale în care ni se prezintă un lucru și lumea mai bună de care vei avea parte dacă-l cumperi afectează într-o oarecare măsură subconștientul.

Una peste alta mă simt foarte bine de când am renunțat la tv și cu siguranță dacă as avea de ales dintr-o carte și sa mă uit la tv, aș alege cartea.